Агрономія

Попит на гісоп в Україні задоволений не повністю

Попит на гісоп в Україні задоволений не повністю

Протягом останнього десятиріччя в Україні почали культивувати гісоп лікарський – багаторічний напівкущик.

Багатьом людям відомо тільки одне господарське призначення цієї культури – декоративне.

Водночас гісоп лікарський є культурою багатопланового використання: його вирощують як пряно-смакову культуру, що застосовується у консервній і лікеро-горілчаній промисловості, він також є хорошим медоносом, а мед належить до розряду найкращих сортів.

Як і більшість пряно-ароматичних рослин, гісоп має лікувальні властивості, а в останні роки з’явився серйозний інтерес до застосування його ефірної олії в медицині.

Попит у гісопі та продуктах його переробки з боку медичної, фармацевтичної й харчової промисловості за рахунок вітчизняної сировини наразі задоволений не повністю.

Це пояснюється тим, що посівні площі й обсяги виробництва цієї культури досить невеликі, тому що основна зона культивування була в Криму.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!