Попит на гісоп в Україні задоволений не повністю
Протягом останнього десятиріччя в Україні почали культивувати гісоп лікарський – багаторічний напівкущик.
Багатьом людям відомо тільки одне господарське призначення цієї культури – декоративне.
Водночас гісоп лікарський є культурою багатопланового використання: його вирощують як пряно-смакову культуру, що застосовується у консервній і лікеро-горілчаній промисловості, він також є хорошим медоносом, а мед належить до розряду найкращих сортів.
Як і більшість пряно-ароматичних рослин, гісоп має лікувальні властивості, а в останні роки з’явився серйозний інтерес до застосування його ефірної олії в медицині.
Попит у гісопі та продуктах його переробки з боку медичної, фармацевтичної й харчової промисловості за рахунок вітчизняної сировини наразі задоволений не повністю.
Це пояснюється тим, що посівні площі й обсяги виробництва цієї культури досить невеликі, тому що основна зона культивування була в Криму.
Додати коментар