Агрономія
Головне:
Агрономія

На Вінниччині опади покращили стан озимих - 90% у доброму та задовільному стані

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

На більшості території Вінницької області днями пройшли дощі, що позитивно вплинуло на стан сільгоспкультур, оскільки значно збільшили кількість продуктивної вологи в ґрунті.

Про це повідомив директор Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів ОДА Микола Ткачук.

«Опади покращили і стан озимих, серед яких в доброму та задовільному стані знаходиться близько 90%. Понад 25% посівів пшениці озимої перебувають на четвертому етапі органогенезу (вихід у трубку), що в цілому відповідає багаторічним показникам на цей період», – зазначив Микола Ткачук.

Завдяки достатній кількості вологи в ґрунті аграрії продовжують посів технічних та пізніх ярих. Кукурудза на зерно посіяна на площі 306,6 тис. га, що становить 69,3 % до прогнозу. Соняшнику посіяно 254,1 тис. га – 96,7% від запланованого, сої 22,4 тис. га (15,8%).

Зросли також площі під цукровими буряками. На 27 квітня їх посіяно 47,5 тис. га, що на 7,3 тис. га перевищує минулорічний показник і складає 111,8 до прогнозу.

Загалом аграріями області в поточному році підготовлено близько 1,2 млн га під посів ярих культур та здійснені всі необхідні агротехнічні заходи, внесення добрив, агрохімікатів та інше.

Переважна більшість господарств повністю забезпечена необхідними мінеральними добривами, засобами захисту рослин, насінням та паливно-мастильними матеріалами.Умови для проведення сільгоспробіт були переважного задовільними.

Микола Ткачук також повідомив, що наразі вінницькими аграріями практично завершено посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур на загальній площі 95,9 тис. га. що становить 98,7% до прогнозу (97,2 тис. га). Зокрема, ярої пшениці посіяно 10,6 тис. га, ярого ячменю – 77,2 тис. га, вівса – 0,8 тис. га, гороху – 7,3 тис. га, а це 85,1% до плану.

Нагадаємо, у господарстві на Одещині втрати від посухи оцінюють у $200-300/га.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!