На українському ринку потрібні великі товарні партії квасолі
В Україні у 2017 році квасолю вирощували на площі 42,8 тис. гектарів, що на 18,7% більше показника 2016 року.
Найбільші посівні площі зосереджено в Хмельницькій (5,2 тис. га), Вінницькій (4,4 тис.), Івано-Франківській (4,2 тис.) і Тернопільській (4,2 тис.) областях.
Водночас менше чверті посівних площ квасолі в Україні зосереджено в сільгосппідприємствах.
На ринку затребуваними є великі товарні партії бобової, а квасоля, вирощена в господарствах населення, не завжди відповідає потребам комерційних компаній і переробних підприємств.
До того ж, продукція має бути одного сорту, однорідною за розміром, кольором, структурою тощо.
Використання одного сорту забезпечить однорідність продукції, а дотримання технології вирощування – її якість.
Додати коментар