Агрономія
Головне:
Агрономія

На Донеччині 75% посівів озимини - у доброму та задовільному стані

AgroTimes
Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

У другій декаді січня 2020 року на території Донецької області переважала тепла погода не характерна для цього періоду року, з незначними опадами. Сніговим покривом були частково вкриті поля на півночі області.

Про це повідомляє прес-служба департаменту агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОДА.

Як зазначається, мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння озимих посівів була у межах від 3 Сº морозу до 1 Сº тепла, що було значно вище критичних температур вимерзання, які становлять 14 Сº морозу.

Проте стан рослин на цей час у більшості випадків добрий та задовільний. Рослини сформували 2-3 пагони та достатню кількість вторинних коренів.

За оперативними даними, по всіх категоріях господарств області сходи озимих культур на зерно під урожай поточного року отримані на площі 361,8 тис. га або 98,9% до фактично посіяних площ, Крім того, сходи озимого ріпаку на зерно отримано на площі – 46,9 тис. га або 96,1% до фактично посіяних площ.

Із загальної площі озимих культур на зерно (крім озимого ріпаку), на яких отримані сходи, 27,4% (99,3 тис. га) посівів перебувають у доброму стані, 47,2% (170,6 тис. га) – у задовільному, 25,4% (91,9 тис. га) – у слабкому та зрідженому.

Площа, на якій не отримано сходи озимих культур на зерно (крім озимого ріпаку) становить 3,9 тис. га, або 1,1% до площі сівби.

Сходи озимого ріпаку на зерно перебувають у доброму стані – 29,8% (14 тис. га), задовільному – 56,3% (26,4 тис. га), слабкому та зрідженому – 13,9% (6,5 тис. га).

Не отримано сходи на площі 1,9 тис. га, або 3,9% до площі сівби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Джерело:
AgroTimes
Поділитись:

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: