Господарство «Ель Гаучо» переходить на диференційований висів кукурудзи
У господарстві «Ель Гаучо» на Тернопільщині цього року спробували диференційований висів кукурудзи.
Про це розповів Віктор Низовець, директор з виробництва ПП «НВАП „Ель Гаучо”» в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer.
«Загалом бачимо перспективу в змінних нормах висіву і надалі всю кукурудзу плануємо сіяти диференційовано за зонами продуктивності», – розповів Віктор Низовець.
Систему живлення в сільгосппідприємстві застосовували традиційну – 140 кг азоту в д. р., під час сівби вносили фосфор у нормі 40 кг/га в д. р.
«Аналізуючи цьогорічну ситуацію, загалом уважаю, ми все робили правильно. Тільки треба було пізніше сіяти. Бо різниця в урожайності між гібридами, висіяними в перший (20 квітня) і останній (3 травня) терміни становить 3 т/га – адже вони не підпали під холоди й стрес», – зазначив фахівець.
Щодо площ під кукурудзу на наступний рік у господарстві ще не визначилися. Поки що змін не планують, але не виключають зменшення площ через підвищення цін на азотні добрива.
Нагадаємо, найвищу врожайність у господарстві «Ель Гаучо» дала кукурудза з ФАО 280-310.