Агрономія

ГК «Формула смаку» обирає лише інтенсивні сорти й гібриди

Культури в господарствах ГК «Формула смаку» розміщують відповідно до умов вирощування: наприклад, у Миколаївській області, де суттєвий брак вологи, сіють лише пшеницю та соняшник.

Про це розповів головний агроном ГК «Формула саку» В’ячеслав Рибальченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer.

Відповідно, в посушливіших зонах основними характеристиками гібридів для групи компаній є насамперед посухостійкість, жаростійкість, далі – стійкість до хвороб і потенціал урожайності.

Спільна вимога для різних зон – тільки інтенсивні сорти й гібриди, бо з ними можна працювати, можна розкрити їхній потенціал урожайності завдяки правильній системі живлення.

«Але що говорити про умови різних ґрунтово-кліматичних зон, якщо в нас у межах деяких господарств може бути кілька десятків різних типів ґрунтів, в одному гумус усього 1,8%, в іншому – 2,8-4,5%», – зазначив В’ячеслав Рибальченко.

Наприклад, у господарстві в Чигиринському районі Черкаської області є 52 типи ґрунтів – від торфу до піску. Відповідно, така строкатість полів позначається й на врожайності культур, але в агрохолдингу працюють над тим, аби її вирівняти.

«Від кількості опадів ця залежність ще більше зростає», – додав агроном.  

Раніше повідомлялося, як у ГК «Формула смаку» отримують пшеницю 1-2 класу.