Гірчиця покращує водопроникність ґрунту
Однією з переваг вирощування гірчиці є значна кількість рослинної біомаси, яка залишається на гектарі поля після збирання зернової частини врожаю культури.
Як свідчать дослідження Херсонського державного аграрного університету, після збирання культури на 1 га площі залишається майже 100 ц повітряно-сухої речовини.
За умови раціонального обробітку ґрунту ця речовина може бути додана до формування бездефіцитного балансу органічної речовини й створення передумов для зростання рівня його родючості.
Крім того, розвинена стрижнева коренева система гірчиці легко проникає в нижні горизонти ґрунту та значно покращує водопроникність.
Як стверджуюбь вчені, це дозволяє значною мірою покращувати ефективність акумуляції ґрунтом вологи атмосферних опадів (переважно зливового характеру) в літній період під час підготовки ґрунту під посів озимої пшениці.
Додати коментар