Агрономія

Для люцерни найшкідливішими є анемохорні хвороби

Для люцерни найшкідливішими є анемохорні хвороби

Під час отримання кормового рослинного білка велика роль належить багаторічним бобовим травам, серед яких провідне місце належить люцерні.

Водночас розширення площ люцерни затримується великим дефіцитом її насіння і відповідно його високою ринковою ціною.

Однією з причин низької врожайності насіння люцерни є ураженість посівів хворобами різної етіології, серед яких найшкідливішими є анемохорні хвороби.

Вони знижують продуктивність рослин і погіршують якість корму, зменшують уміст протеїну й каротину.

Зорема, суттєве зниження продуктивності насіння люцерни зумовлене поширенням бурої та жовтої плямистостей, аскохітозу, борошнистої роси, іржі, вірусних та мікоплазмових хвороб.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!