Для люцерни найшкідливішими є анемохорні хвороби
Під час отримання кормового рослинного білка велика роль належить багаторічним бобовим травам, серед яких провідне місце належить люцерні.
Водночас розширення площ люцерни затримується великим дефіцитом її насіння і відповідно його високою ринковою ціною.
Однією з причин низької врожайності насіння люцерни є ураженість посівів хворобами різної етіології, серед яких найшкідливішими є анемохорні хвороби.
Вони знижують продуктивність рослин і погіршують якість корму, зменшують уміст протеїну й каротину.
Зорема, суттєве зниження продуктивності насіння люцерни зумовлене поширенням бурої та жовтої плямистостей, аскохітозу, борошнистої роси, іржі, вірусних та мікоплазмових хвороб.
Додати коментар