Дефіцит магнію уповільнює ріст моркви
Крім макроелементів, морква активно споживає із ґрунту мікроелементи: бор, цинк, мідь, залізо, кобальт, марганець тощо.
За достатньої кількості цих елементів підвищується засвоєння рослинами макроелементів, поліпшуються мікробіологічні процеси у ґрунті.
За нестачі бору жовтіють листки, спотворюється форма коренеплодів, вони погано зберігаються. Дефіцит магнію призводить до уповільнення росту, появи на листках ясно-жовтих або коричневих плям.
Мікроелементи краще вносити методом фертигації (внесення з поливною водою) або позакореневого підживлення.
Останній спосіб не лише доповнює кореневе живлення, але й корегує живлення у випадках, коли ґрунтово-кліматичні умови заважають достатньому поглинанню поживних речовин через кореневу систему або якщо потрібна швидка дія добрив.
Додати коментар