Агрономія

Чотири головні чинники врожайності сільгоспкультур назвали в KSG Agro

Чотири головні чинники врожайності сільгоспкультур назвали в KSG Agro

Директор із виробництва департаменту рослинництва KSG Agro Дмитро Ємельченко в інтерв’ю в журналі The Ukrainian Farmer назвав чотири чинники, що найбільше впливають на формування врожаю культур

Насамперед, за його словами, – це обробіток ґрунту залежно від поставленого завдання.

«Ми ніколи не думали, що працюватимемо на наших важких суглинках по нулю, раніше були тільки оранка та пробували дискування. Під соняшник, ріпак у жодному випадку не можна допускати утворення плужної підошви – її потрібно руйнувати. І далі ухвалювати рішення щодо системи обробітку ґрунту»,

– зазначив Дмитро Ємельченко.

На другому місці – підбір насіння: перевагу віддають іноземній селекції.

Третє – живлення, посівне, вегетаційне.

Четвертий чинник – захист.

Утім, за словами фахівця, паралельно слід працювати над зниженням собівартості. Гнатися тільки за високими врожаями, нехтуючи прибутком з гектара, за його словами, немає сенсу.

Нагадаємо, KSG Agro скорочує площі під озимою пшеницею на користь соняшнику й ріпаку.