«Агроінновація» на Київщині відмовилася від гібридів кукурудзи з пізнім ФАО
Компанія «Агроінновація» (Київська обл.) адаптує технологію вирощування кукурудзи до роботи в умовах дефіциту вологи на полях.
Про це AgroTimes розповів директор компанії «Агроінновація» Сергій Шепетко.
Зокрема, у господарстві перейшли на вирощування гібридів з ФАО 200–320, які в умовах дефіциту вологи та за умови незагущених посівів здатні сформувати кращий урожай, ніж пізні гібриди.
Минулий сезон показав, що гібриди із середнім ФАО сформували кращі врожаї, як порівняти з гібридами з нижчим індексом скоростиглості, проте в других була нижча вологість і, відповідно, господарство менше витратило на досушування зерна.
Також навесні обов’язково коригують норму висіву: якщо за осінньо-зимовий період у ґрунті не було накопичено достатньо вологи, зменшують норму з 80 тис. до 65 тис. одиниць/га.
Оскільки гібридами одного виробника засівати всю площу досить ризиковано, адже невідомо, як складуться погодні умови – тож висівають кілька.
Нагадаємо, агроном назвав вагомі причини для висівання кількох гібридів кукурудзи. Раніше було названо оптимальне співвідношення гібридів кукурудзи із різним ФАО для сівби в північному регіоні.