Агромаркет

За три роки світове виробництво меду зросте в 1,4 раза

За три роки світове виробництво меду зросте в 1,4 раза

До 2020 року щорічні обсяги виробництва меду становитимуть до 2,4 млн тонн проти 1,7 млн тонн у 2017 році.

Про це в газеті «АгроМаркет» пише національний експерт FAO Анна Бурка, посилаючись на прогноз Global Industry Analists, Inc.

Зростанню виробництва меду у світі сприятиме низка чинників, зокрема:

  • посилення інтересу виробників до натуральних продуктів і здорового харчування (продуктів, корисних для здоров’я, органічних продуктів, скорочення споживання цукру);
  • зростання споживання в Азійсько-Тихоокеансь кому регіоні (його частка становить 41% і надалі очікується щорічний приріст на 5%);
  • розширення сфери застосування меду в харчовій (нові продукти й напої), косметичній і фармацевтичній промисловості.

 

Анна Бурка додала, що наразі найбільшим виробником меду нині є Китай (близько третини глобального ринку), за ним – Туреччина, Іран, Аргентина, США, Україна й інші.

За її словами, активно розвивається не лише виробництво, а й торгівля солодким продуктом, демонструючи стабільне щорічне зростання (+30% протягом п’яти років, а в грошовому виразі – до $2,24 млрд).

Зараз найбільшим імпортером меду у світі (із часткою до 50%) є країни ЄС – Німеччина (13%), Велика Британія (6), Франція (6), Бельгія (4), Іспанія (4) й Польща (4%). Друга позиція у світовому рейтингу імпортерів у США (21%), третя – у Японії (7%).

 

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!