Виробник поділився секретом виготовлення якісної горіхової олії
Для виготовлення олії з волоського горіха високої якості потрібна якісна сировина – серцевинки та «метелики» світлого забарвлення.
Про це в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer розповів підприємець Олександр Сорока, який виготовляє олію холодного віджиму з насіння нішевих культур під брендом «Справжня олія».
За його словами, для виготовлення горіхової олії підприємство закуповує крихту – подрібнені серцевинки та перетинки. Така сировина простіша в переробці й обходиться дешевше, ніж цілі серцевинки чи «метелики».
Відтак і кінцева продукція є більш доступною для гаманця українського покупця. У той же час, така крихта містить достатньо олії для вичавлювання й зберігає корисні властивості горіха.
«Горіхи зі світлішим забарвленням мають більш виражений аромат й обходяться дорожче, ніж із темним. Використання такої сировини впливає на якість та собівартість продукту», – пояснив підприємець.
Раніше повідомлялося, що для виготовлення олії з чорного кмину найкраще підходить індійська сировина. А для виготовлення лляної олії минулорічне насіння не придатне.
Додати коментар