Агромаркет

Виробництво цукру в Україні скоротилось майже на 20%

В 2019/2020 МР в Україні виготовлено 1,48 млн тонн цукру, що на 19% менше ніж попереднього МР.

Про це повідомляє прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

«Усього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн тонн цукрових буряків. Це майже на третину менше, ніж попереднього року. Як бачимо, суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому», – зазначила заступниця голови правління НАЦУ «Укрцукор» Руслана Яненко.

За її словами, такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, що тривав останні три роки, суттєво вплинув і на український ринок – маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20%  і зменшення кількості сировини.

Крім того, дев’ять переробних підприємств цього року не запустились, виробничий сезон також скоротився майже на місяць, а це, безумовно, позначиться на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск.

Традиційно, трійка лідерів виглядає незмінно: Вінницька область – 331,9 тис. тонн, Хмельницька – 192,8 тис. тонн, Тернопільська – 186,4 тис. тонн виготовленого цукру.

Як повідомлялося раніше, експорт вітчизняного цукру в поточному сезоні скоротився у вісім разів.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!