Виробництво цукру на Полтавщині скоротилося на 19%
Цукрові заводи Полтавщини завершили виробничий сезон 2019/2020 МР з результатом 182 тис. тонн цукру, що на 19% менше, ніж у 2018/2019 МР (222 тис. тонн).
Про це повідомляється на сайті департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОДА.
«Цукрові заводи Полтавщини з початку сезону цукроваріння, який стартував 5 вересня на філії «Яреськівський цукровий завод» ТОВ «Цукрагропром», виготовили 182 тис. тонн цукру», – йдеться в повідомленні.
Як зазначається, всього у 2019 році в облоасті працювало чотири цукрові заводи.
Підсумковим результатом їхньої роботи є 1,2 млн тонн перероблених цукрових буряків. Вихід цукру склав 15,7%, а цукристість в середньому по заводах становила 18,6%.
Торік на Полтавщині було перероблено 1,5 млн тонн цукрових буряків. Вихід цукру склав 14,2%, а цукристість буряків у середньому становила 17,1%.
Нагадаємо, експорт вітчизняного цукру в поточному сезоні скоротився у вісім разів, а прогноз дефіциту цукру у світі збільшено на 3 млн тонн.
Як повідомлялося раніше, цукрові заводи «Укрпромінвест-Агро» лідирують за обсягами виробництва та показниками виходу цукру.
Додати коментар