Агромаркет

Виробництво цукру на Львівщині за рік збільшилось на 20%

Виробництво цукру на Львівщині за рік збільшилось на 20%

Сезон цукроваріння 22/23 у Львівській області, який розпочався у вересні, завершено.

Протягом сезону було перероблено майже 1,1 млн тон цукрових буряків з яких вироблено 158,5 тис тон цукру. Це на 19,5% більше показників попереднього сезону, повідомили в департаменту агропромислового розвитку ЛОДА.

«Останні 5 років ми спостерігали переважно зростаючий тренд у виробництві цукру в регіоні, це сприяє нарощуванню виробничих площ під цукровим буряком в місцевих господарствах. У минулому сезоні ми мали суттєве збільшення виробничих площ, а погода сприяла покращенню якісних показників цукрового буряку. Саме внаслідок поєднання цих двох факторів ми побачили суттєвий приріст виробництва цукру в регіоні», – прокоментувала ситуацію Тетяна Гетьман, директорка департаменту

Впродовж останніх 5-ти років у Львівській області збір цукрового буряка збільшився на 38%, виробництво цукру зросло на 46,6%. Основна частина львівського цукру реалізовується на внутрішньому ринку, експортується близько 20% від загального виробництва і переважно в країни ЄС.

За даними оперативного моніторингу, господарства області в 2023 році планують посіяти 13,7 тис га цукрового буряка.

Нагадаємо, кожен четвертий кілограм українського цукру виробляють на Вінниччині.