Виготовлено понад 100 тис. тонн цукру
Станом на 24 вересня виготовлено 108 тис. тонн цукру та перероблено 873,1 тис. т цукрових буряків.
Про це повідомляє пресслужба «Укрцукру».
В асоціації нагадали, що сезон цукроваріння в Україні офіційно розпочато 21 серпня. Наразі вже працюють 13 заводів. Першим запустив роботу ТОВ «Панда» (Селищанський цукровий завод), потімм Гайсинський цукровий завод ТОВ «Продовольча компанія «Зоря Поділля», ПрАТ «Червонський цукровик», ТзОВ «Радехівський цукор», ПрАТ «Саливонківський цукровий завод» та ТзОВ «Радехівський цукор» (Хоростківське виробництво).
Також розпочали переробку цукрових буряків ПрАТ «Продовольча компанія «Поділля» (Крижопільський цукровий завод), ТОВ «Цукорагропром» (філія «Жданівський цукровий завод»), ТОВ «Старокостянтинівцукор», ТОВ «Агрокомплекс «Зелена долина» (Томашпільський цукровий завод) та ТОВ «Сігнет-Центр». Крім того, сезон цукроваріння розпочався на ПП «Ланнівський цукровий завод» та ТОВ «Юзефо-Миколаївська АПК».
Крім того, сезон сукроваріння розпочали ТОВ «Новомиргородський цукор» (Капітанівський цукровий завод), ПАТ «Городище-Пустоварівський цукровий завод» та ТОВ «Шамраївський цукор»
Нагадаємо, названо найбільші країни-експортери українського цукру. Також ми писали, що експорт українського цукру катастрофічно зменшився.