Строк реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до Китаю збільшено до двох місяців
![Строк реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до Китаю збільшено до двох місяців](https://agrotimes.ua/wp-content/uploads/2023/09/zerno-744x440.jpg)
Строк реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до Китаю збільшено до двох місяців.
Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.
«Наразі є чітка процедура формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю, сої та кукурудзи до Китаю з певними часовими рамками, – повідомив заступник голови Держпродспоживслужби – головний державний фітосанітарний інспектор України Вадим Чайковський.
У Держпродспоживслужбі повідомили інформацію про збільшення до двох місяців терміну реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до КНР. Перелік підприємств, що планують експорт сої, кукурудзи та ячменю до КНР, а також перелік місць зберігання зазначеної продукції подається китайській стороні Держпродспоживслужбою 1-2 рази на рік.
Також, за інформацією керівництва Департаменту карантину рослин і тварин Генеральної митної адміністрації Китайської Народної Республіки, запроваджено онлайн-систему, в якій надалі публікуватиметься інформація про зареєстровані для експорту до КНР підприємства.
Тому при формуванні експортних партій варто ознайомитись з інформацією щодо наявної реєстрації в онлайн-системі КНР за посиланням.
Нагадаємо, Китай залишатиметься провідним імпортером агропродукції впродовж наступних 10 років.