Строк реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до Китаю збільшено до двох місяців
Строк реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до Китаю збільшено до двох місяців.
Про це повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби України.
«Наразі є чітка процедура формування Переліку осіб, що планують експорт ячменю, сої та кукурудзи до Китаю з певними часовими рамками, – повідомив заступник голови Держпродспоживслужби – головний державний фітосанітарний інспектор України Вадим Чайковський.
У Держпродспоживслужбі повідомили інформацію про збільшення до двох місяців терміну реєстрації експортерів кукурудзи, сої та ячменю до КНР. Перелік підприємств, що планують експорт сої, кукурудзи та ячменю до КНР, а також перелік місць зберігання зазначеної продукції подається китайській стороні Держпродспоживслужбою 1-2 рази на рік.
Також, за інформацією керівництва Департаменту карантину рослин і тварин Генеральної митної адміністрації Китайської Народної Республіки, запроваджено онлайн-систему, в якій надалі публікуватиметься інформація про зареєстровані для експорту до КНР підприємства.
Тому при формуванні експортних партій варто ознайомитись з інформацією щодо наявної реєстрації в онлайн-системі КНР за посиланням.
Нагадаємо, Китай залишатиметься провідним імпортером агропродукції впродовж наступних 10 років.