Агромаркет

Оцінка світового дефіциту цукру збільшилася

Оцінка світового дефіциту цукру збільшилася

В сезоні 2020/2021 МР оцінка світового дефіциту цукру збільшилася до 4,8 млн т (в листопаді оцінка становила 3,5 млн ).

Про це повідомила ISO в своєму звіті за лютий 2021 року.

Прогнозоване збільшення дефіциту цукру обумовлено більш низькими оцінками виробництва в країнах ЄС та ЄАЕС, а також Бразилії і Таїланді. Поточний рівень світового виробництва цукру становить 169,0 млн т, що на 2,06 млн т нижче за попередню оцінку та на 2,1 млн т менше рівня сезону 2019/2020 МР.

Оцінка світового споживання цукру була знижена до 173,8 млн т (у сезоні 2019/2020 МР — 170,3 млн т), у тому числі через переоцінку змін рівня споживання цукру в окремих країнах після COVID-19.

Нагадаємо, світове виробництво цукру збільшиться на 8%.