Обсяги виробництва цукру мають становити близько 1,5 млн тонн, - думка
Згідно із балансами цукру за останні роки, внутрішній рівень споживання цього продукту становить близько 1 млн тонн. Тобто українські виробники матимуть наявний експортний потенціал у цьому році на рівні 700-800 тис. тонн цукру.
Про це в статті для журналу The Ukrainian Farmer повідомив директор НПЦ «Цукробурякового виробництва», член Комітету АПК при Торгово-промисловій палаті України Олександр Коротинський.
За його словами, щоб ринок не був таким перенасиченим, обсяги виробництва цукру мають становити близько 1,5 млн тонн.
«Ураховуючи те, що зазвичай з гектара отримуємо 7,5 тонн цукру, посівні площі під цукровим буряком мають становити близько 200 тис. га. Варто зауважити, що агровиробникам потрібно рухатися не у бік збільшення площ під культурою, а у напрямку нарощування виходу цукру з одного гектара», – зазначив Олександр Коротинський.
Нагадаємо, у 2024-25 МР працюватиме до 30 цукрових заводів.