До 16 грудня є час прибрати фальсифіковану харчову продукцію з торговельних мереж
В Україні оголосили про старт масштабного проєкту «Стоп Фальсифікат», який спрямований на посилення захисту споживачів та очищення ринку від фальсифікованої продукції.
Проєкт розпочнеться із досліджень якості молочної продукції, що реалізується в торгових мережах країни. Пізніше він пошириться на інші види харчової продукції.
Проєкт реалізовуватимуться із залученням телебачення, за підтримки уряду, Держпродспоживслужби та профільних асоціацій.
Практична стадія боротьби з фальсифікатом розпочнеться 16 грудня 2019 року. За цей час недобросовісні виробники матимуть змогу зняти з полиць фальсифіковану продукцію.
Реалізація проєкту передбачає відбір зразків готового харчового продукту в торгових мережах у чотирьох регіонах України.
«Жоден із учасників проєкту наперед не знатиме, в якому регіоні і в якому магазині відпиратиметься продукція, кінцевий результат визначатиметься рандомним методом», – зазначила голова громадського об’єднання «Громадський контроль захисту прав споживачів» Владислава Миронова.
Усі дії учасників, умови, місце події, супровідна документація будуть максимально прозорими і відкритими, оскільки все фіксуватиметься на відео і безперервно транслюватимуться в онлайн-режимі з 16 грудня.
Зразки відібраної продукції досліджуватимуть у двох незалежних акредитованих випробувальних лабораторіях. Кожен зразок продукції буде знеособлений та закодований комісією.
Отримані результати експертизи передаватимуть до Держпродспоживслужби та Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства для вжиття заходів.
Додати коментар