«Астарта» виробила 339 тисяч тонн білого цукру
«Астарта» завершила виробничий сезон переробки цукрових буряків 2021, який тривав 100 днів. Всього цукрові заводи компанії переробили 1 млн 844 тис. тонн цукрових буряків і виробили з них 266 тис. тонн цукру.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
Цукристість сировини збереглася на високому рівні та в середньому по підприємствах компанії становить 17.0% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 16,9%).
Вихід цукру становив 14.4% (середнє значення в Україні, згідно з даними «Укрцукру», 14.2%).
«У поточному році цукрові заводи компанії переробили на 18% більше цукрових буряків у порівнянні з 2020 роком та виробили на 18% більше білого цукру ніж у минулому році. Традиційно 99% цукру, виробленого на наших підприємствах, відповідає вищій категорії якості, з них 53 тис. тонн цукру екстра якості.
Проведені у поточному сезоні організаційно-технічні заходи та впровадження ресурсозберігаючих технологій дозволили АСТАРТІ у т.ч. і підвищити енергоефективність цукрового виробництва та зменшити витрати газу на переробку 1 тонни буряків у середньому на 6% у порівнянні з 2020 роком», – зауважив виконавчий директор «Астарти» Валерій Соколенко.
Він додав, що цьогоріч Глобинський цукровий завод працював на біогазі, виробленому на Глобинському біоенергетичному комплексі компанії. Альтернативний замінник природного газу виробляється з органічних залишків цукрового виробництва (сирого жому).
Загалом у 2021 році АСТАРТА виробила 339 тонн цукру з цукрового буряку та імпортованого тростинного цукру-сирцю.
Нагадаємо, Астарта посіла 2 місце серед світових агроомпаній у глобальному ESG рейтингу.