7 заводів завершили сезон цукроваріння через недостатню кількість сировини
В сезоні виробництва цукру було задіяно 33 підприємства. Станом на 11 листопада, через недостатню кількість сировини сезон завершили 7 цукрових заводів.
Про це повідомляє пресслужба Науково-практичного центру цукробурякового виробництва.
Вироблено на звітну дату понад 970 тис. тонн цукру із цукрових буряків, у 2020 році на звітну дату було вироблено близько 710 тис. тонн цукру.
Показник цукристості при переробці буряків суттєво покращився від початку сезону і становить у середньому по Україні трохи більше 16,7%, що більше ніж у 2020 році (16,3% на звітну дату) на 0,4%.
Як зазначалося у попередньому огляді, директором НПЦ Цукробурякового виробництва Олександром Коротинським, позитивна динаміка наростання цукристості у коренеплодах зберіглася. У порівнянні з попереднім аналізом розрив за цукристістю з негативного -0,3% рік до року став позитивним +0,4%. Цьому факту сприяла суха погода у жовтні та листопаді. Цукровий буряк, який не був прибраний і знаходився в полі, зміг наростити якісні показники, що не може не тішити цукрову промисловість.
Нагадаємо, Україна виробить 1,44 млн. тонн цукру.