У 2020 році виробництво свинини в ЄС зросте менше, ніж очікувалося
Незважаючи на зниження виробництва свинини в І півріччі в країнах ЄС (-0,9% проти 2019 року), сприятливі ціни, повернення споживчого попиту та нещодавні інвестиції сприяли зростанню виробництва в останні кілька місяців.
Про це йдеться в останній доповіді Європейської Комісії про короткострокові перспективи для сільськогосподарських ринків ЄС, пише pig333.
Проте поява вогнищ АЧС у Німеччині, яка призвела до заборони експорту, вплине на ринок свинини в Німеччині, а, отже, і ЄС. Виробництво свинини має знизитися в 2020 і 2021 роках відповідно на 0,5% і 1%.
За прогнозами, споживання свинини в 2020 році впаде на 1,1% – до 32,8 кг на душу населення.
Експорт свинини (без субпродуктів) у І півріччі цього року зріс більше ніж на 15%, подвоївшись у китайському напрямку. Та випадки АЧС у Німеччині спричинили негайні торговельні обмеження експорту з цієї країни ключовим партнерам – Китаю, Південній Кореї та Японії. Як наслідок, прогноз на 2020 рік переглянутий у бік зниження – до + 2% у річному обчисленні.