Овочі-Ягоди-Сад

Цього року в Україні був дефіцит спаржі

Цього року в Україні був дефіцит спаржі

У цьому сезоні через погодні умови українські виробники не отримали запланованого врожаю спаржі. Тому фактично на ринку не було перевиробництва, скоріше, продукції не вистачило, вважає директор зі стратегії та розвитку ТОВ «Нікдарія» (ТМ iBerry) Євген Харлан

Про це повідомляє AgroPortal.

«Спаржа починає активно рости при температурі 10 ° С, яка тримається мінімум три доби поспіль. У травні були приморозки, і іноді температура опускалася до 2-3 ° С, тому культура підмерзла, пагони перетворилися в некондиционную продукцію», –  пояснив Євген Харлан.

За його словами, в компанії «Нікдарія» під спаржею в цьому сезоні було 15 га, і вся вирощена продукція реалізовувалася на внутрішньому ринку –  в торгових мережах і через власні роздрібні точки продажу.

«Експортувати спаржу в Європу невигідно через високу конкуренцію на ринку і низької цінової політики – там спаржа набагато дешевше, ніж в Україні. У цьому сезоні внутрішній ринок був недостатньо заповнений спаржею, і ціна для виробника була хороша», – зазначив виробник.

Він також додав, що компанія планує збільшувати площі під цією культурою і розглядає для експорту спаржі ринки Азії та Близького Сходу.

Довідка: українське ягідне підприємство «Нікдарія» (TM iBerry) управляє ягідним проектом розміром близько 100 га в Радомишльському районі Житомирської області. Основною культурою є лохина сортів Дюк, Чендлер, Блюґолд, Блюкроп, Спартан, Еліот.

Читайте також: ТОВ «Нікдарія» очікує перевиробництва спаржі, але закладає нові ділянки