Тваринництво

Китай стверджує, що в бразильській птиці виявлено коронавірус

Офіційний Шеньчжень (Китай) заявив, що сліди нового коронавірусу виявлені в замороженій птиці, імпортованій із Бразилії. Однак із заяви комісії з охорони здоров’я міста Шеньчжень не ясно, чи був вірус на поверхні упакови, чи у м’ясі, пише euromeatnews.

У заяві також зазначається, що жителі Китаю, які могли мати контакт із продуктом, протестовані з негативним результатом. Проте китайська влада закликала до обережності при купівлі імпортного замороженого м’яса, щоб знизити ризик зараження.

Партія курчат, яка вважається забрудненою новим коронавірусом, виготовлена компанією Aurora на одному з її підприємств в штаті Санта-Катаріна. Компанія заявила, що не отримувала офіційного повідомлення від китайської влади.

Асоціація птахівників Catarinense заявила, що доставка у Китай триває понад 45 днів і вважає малоймовірним забруднення у виробничому секторі.

У Бразильській асоціації тваринних протеїнів (ABPA) говорять, що у перекладі допущена плутанина, і Китай мав на увазі забруднення на упакові, а не в м’ясі.

«Вірус не селиться у м’ясі, тому я впевнений, що це не так», – зауважив виконавчий директор ABPA Рікардо Сантін.

Крім того, в останній заяві Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) запевнила громадськість, що коронавірус не передається через м’ясо та м’ясні продукти.

Як повідомлялося, бразильській птахівничій галузі прогнозують активне зростання до 2029 року.