Тваринництво

Миколаївський «Промінь» будує корівник на 2,3 тис. голів

Миколаївський «Промінь» будує корівник на 2,3 тис. голів

СТОВ «Промінь» (Миколаївська область) будує новий корівник на 2,3 тис. голів. Наразі завершуються земляні роботи і починаються фундаментні.

Про це AgroTimes розповів директор господарства Сергій Ясевін.

«Уже повністю придбаний металокаркас від українського виробника «ЦКС». 20 липня почався монтаж каркасу», – уточнив він. Будівля буде розміром 365 х 90 м.

Також уже обрали французьке гумове покриття Bioret Agri від «ЛактаЛюкс». На ньому зупинилися після порівняння різних зразків килимків, у тому числі робили колінний тест. «По ціні він виявився вигіднішим, трохи тоншим за інші (але це не критично для нас), із гарним показником міцності і довговічності, бо це первинна гума, а не перероблена», – пояснив Сергій Ясевін.

На гумове покриття стелитимуть унікальну підстилку – віджатий гній, який отримуватимуть  від корів.

Він додав, що «Промінь» подає заявку на отримання компенсації від держави за придбання вітчизняного обладнання, але не ставить у залежність від нього весь бізнес. «Бо можна легко пролетіти, – пояснив директор. –  Дадуть – то й добре».  

Термін здачі корівника в експлуатацію – до кінця 2021 року.

За словами Сергія Ясевіна, господарство планує також модернізувати два наявних корівника. «Розраховуємо, що коли здамо в експлуатацію новий, переведемо туди всіх корів і поставимо на реконструкцію раніше зведені корівники», – зазначив він.

Як повідомлялося, «Агроекологія» ввела в експлуатацію новий корівник.