На початку інкубації індичі яйця втрачають масу через випаровування води з білка
Температурно-вологісний режим інкубації індичих яєць – один із головних чинників, що визначають якість виведеного молодняку.
Однаковий рівень температури впливає на розвиток ембріона по-різному залежно від вологості й вентиляції. Вологість своєю чергою впливає на втрату води яйцем у процесі інкубації на обігрів і тепловіддачу.
Важливим контрольним показником інкубації є наявність води, що впливає на якість виведеного молодняку.
Втрата маси яєць починається відразу після знесення й триває до появи пташеняти. Цей процес залежить від пори року, віку птиці, маси яйця, фізичних властивостей шкаралупи тощо.
У нормі втрата маси яєць для індичок – 10,5-12%. Правильний розподіл втрати вологи яйцем у певні періоди інкубації має велике значення для нормального розвитку ембріонів. На початку інкубації втрата маси яєць відбувається через випаровування води з білка, тому слід скоротити ці втрати.
У другу половину інкубації ембріони індиків ростуть дуже швидко. Таку високу енергію росту забезпечує кровоносна система жовткового мішка, що дуже швидко розвивається, і дуже інтенсивне кровотворення.
У результаті високого темпу зростання ембріони індиків особливо чутливі до браку кисню в яйці.
Як повідомлялося, на другий цикл яйценосності племінна індичка втрачає близько 40% продуктивності.
Додати коментар