Світові ціни на цукор у березні знизились на понад 19%
У березні світові ціни на продовольство різко знизилися внаслідок скорочення попиту, пов’язаного з наслідками пандемії COVID-19, і падіння світових цін на нафту через очікування уповільнення темпів економічного зростання.
Про це повідомляє прес-служба ФАО.
Середнє значення індексу продовольчих цін, яким відслідковуються щомісячні зміни міжнародних цін на основні види продовольства, становило в березні 172,2 пункту, що на 4,3 пункту нижче, ніж у лютому.
Найбільше падіння відзначається в індексі цін на цукор, який знизився на 19,1%, порівняно з лютим. Серед причин – зниження попиту на споживання продовольства поза домом, що пов’язано із заходами самоізоляції, які вводяться багатьма країнами, а також зменшення попиту з боку виробників етилового спирту – у зв’язку з різким падінням цін на сиру нафту.
«Падіння цін обумовлене переважно чинниками щодо попиту, а не пропозиції, а на чинники попиту впливають перспективи в економіці, що все більше погіршуються», – сказав старший економіст ФАО Абдолреза Аббассіан.
Додати коментар