Як електричне оглушення птиці впливає на якість м’яса
Оглушення птиці перед забоєм – дуже важливий етап оброблення. Якщо воно здійснюється неправильно, це може негативно вплинути на якість тушки, спричинити втрату крові та зниження якості м’яса.
Основною метою електричного оглушення є гуманна підготовка птиці до знекровлення та зменшення її страждання на забої.
Вплив електричного оглушення на якість м’яса птиці залежить від рівня напруги, частоти й тривалості.
Електричне оглушення птиці перед забоєм здійснюється зазвичай електрострумом потужністю 12-150 мА на голову протягом 2-11 с.
Час, протягом якого птиця перебуває без свідомості, збільшується за збільшення напруги, це може викликати ушкодження тушки.
Якщо електрична напруга під час оглушення занадто велика, це може викликати крововиливи в крилах і м’язовій тканині. Якщо напруга занадто низька, птиця може не втратити свідомість повністю й почати рухатися, що спричиняє напругу м’язів і недостатнє знекровлення.
Як повідомлялося, у січні експорт вітчизняного м’яса птиці сягнув $46 млн.
Додати коментар