Дніпропетровське господарство вироблятиме органічні яйця від курей вільного вигулу
Ферма «Ольвія» (Дніпропетровська область), яка спеціалізується на вирощуванні каплунів, вироблятиме ще й курячі яйця. Наразі триває сертифікація виробництва за органічним стандартом.
Про це в інтерв’ю журналу «Наше птахівництво» розповів власник ферми Ігор Філіппенко.
«Оскільки бізнес на каплунах дає прибуток тільки раз на рік, мені вигідно паралельно вирощувати птицю вільного вигулу для отримання яєць, – пояснив він. – Це дозволить компанії мати обіг коштів, що для нас дуже важливо».
За словами Ігоря Філіппенка, в яєчному виробництві краща оборотність коштів – спочатку регулярно отримують гроші за яйце, потім реалізують курку.
«З каплунами ти майже 300 днів живеш у від’ємному грошовому потоці, – зазначив він. – В органіці, починаючи зі 150-ї доби, вже є живі гроші».
За підрахунками господарства, інвестиційні витрати в органічне виробництво окупляться за 6-8 місяців.
«Це дуже рентабельне виробництво, якщо розумно до нього підходити, – наголосив Ігор Філіппенко. – Хоча сертифікація за органічним стандартом дуже ускладнює і здорожує процес виробництва, проте ціна, за якою нам запропонували купувати продукцію, дуже приваблива».
Як повідомлялося, в різних країнах нормативні документи щодо системи вільного вигулу (Free Range) мають досить значні розбіжності.
Додати коментар