Овочі-Ягоди-Сад

Озон дозволяє перевозити солодкий перець 14 днів

Контейнер із охолодженням та озонуванням дозволяє перевозити перець у морських контейнерах, як це зробила американська компанія Purfresh, доставивши продукцію з Ізраїлю в Росію

Про це повідомляє FreshPlaza.

Плоди овочевого перцю дуже чутливі до гниття, схильні до утворення зморшок на шкірці. При тривалих перевезеннях є високий ризик захворювань на ботритис, який легко поширюється від плоду до плоду.

«Оскільки овочевий перець не є клімактеричним плодом, він дуже мало реагує на етилен, але навколишні бактерії, що розташовуються на поверхні і в повітрі, а також цвіль, можуть прискорити його загнивання», розповів представник компанії Purfresh Крістіан ДеБлазіо.

Традиційна контрольована атмосфера з високим вмістом CO2, яку часто використовують під час плавання через океан, може призвести до пошкоджень перців, включаючи утворення зморшок, знебарвлення та розм’якшення.

Для неклімактеричних плодів, таких яковочевий перець, Purfresh представив на ринок обладнання, що виробляє озон у контейнері ще у 2008 році.

Наукові докази ефективності озону були опубліковані в докторській дисертації Альві, Нурул Аляя (2017), з Університету Ноттінгема. Озонування уповільнює розвиток бактерій та антракнозу на болгарському перці, знижує популяції кишкової палички та сальмонели. 

Використовувати озон можна також при тривалих перевезеннях інших неклімактеричних плодів, включно із ананасами, столовим виноградом, цитрусовими, цибулею, динею та картоплею.

Читайте також:Заборона на інгібітор хлорпрофам здорожчить європейську картоплю

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!