Тваринництво

За органічної системи виробництва курятини в Європі максимальна щільність посадки – 10 голів/м²

В Європейському Союзі умови вирощування органічних курчат встановлено Регламентом ЄС 889/2008. Ним допускається використання як інтенсивних, так і повільного росту генотипів птиці, проте зазначено, що у виборі порід або кросів птиці мають ураховуватися її здатність пристосовуватися до місцевих умов, життєздатність і стійкість до хвороб.

За органічної системи виробництва курятини норматив максимальної щільності посадки птиці ще менший, як порівняти з системами Free Range та Traditional Free Range, – до 10 гол./м². Мінімальний норматив зовнішнього ареалу збільшено до 4 м²/гол.

Зони відкритого простору мають бути в основному вкриті рослинністю й забезпечені захистом від хижаків. На вигулах повинні бути в достатній кількості годівниці й напувалки.

Якщо птицю утримують у приміщенні через погодні умови або карантинні обмеження, вона повинна мати постійний доступ до достатньої кількості грубого корму й відповідного матеріалу для задоволення своїх природних потреб.

Решта технологічних параметрів вирощування така ж, як і в системі Traditional Free Range. Корми в органічній системі на 100% мають бути сертифікованими органічними.

У США застосовують три рівні маркування органічної курятини: «100% органічний бройлер» (усі інгредієнти кормів були органічними); «Органічний бройлер» (щонайменше 95% інгредієнтів були органічними); «Вироблений із органічними інгредієнтами» (птиця споживала принаймні 70% органічних інгредієнтів у кормах).

Законодавство США не визначає щільність поголів’я в приміщенні або на відкритому повітрі, але сертифікаційні агентства рекомендують максимум 8 гол./м² у приміщенні.

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!