У компанії «Агро-Консалтинг АВ» розповіли про нюанси проведення аналізу ґрунту
У господарстві «Агро-Консалтинг АВ» аналіз ґрунту проводять раз на три-чотири роки й то тільки на тих полях, де найнижча врожайність. Таким чином дізнаються, чому за внесення однакової кількості дефекату й добрив на одних полях культури сходять добре, а на інших — набагато гірше.
Про це розповів в інтерв’ю журналу The Ukrainian Farmer керівник компанії «Агро-Консалтинг АВ» Александер Волтерс.
«Проблемні» ділянки моніторять за допомогою супутника, відбирають проби ґрунту й відправляють їх на аналіз до Німеччини. А за результатами аналізу коригують норму внесення тих чи інших елементів. Так підтягють «слабкі» поля й через кілька років знову проводять порівняльні аналізи.
Повторний аналіз ґрунту проводять й на площах, які дають стабільні врожаї. Як пояснює аграрій, маючи результати аналізів, можна зрозуміти, як підвищити їх рентабельність.
Господарство обробляє 4000 га у Рівненській та Тернопільській областях.
Додати коментар