Борошнистість груш зменшують вчасним збиранням та тривалим зберіганням при низькій температурі
Вчені південноафриканського університету Стелленбош дослідили розвиток борошнистості груш сорту Форелле і рекомендують плоди із зовнішнього куполу дерев та ті, що добре червоніють, збирати в оптимальній стиглості та зберігати довше 12 тижнів при -5 °C.
Про це повідомляє CABI.
Форелле — невелика груша з характерним солодким смаком та ароматом і рожевим рум’янцем, є другим найбільш експортованим сортом груші з Південної Африки.
Цей сорт має тенденцію до розвитку борошнистості, через що плоди стають сухими, м’якими і борошняними.
Команда під керівництвом доктора Ельке Крауч із університету Стелленбош досліджувала зв’язок між розвитком борошнистості та різними фізичними та фізіологічними умовами. Отримані дані свідчать про те, що плоди зовнішнього куполу, на які діє вища температура та опромінення, були більш схильні до борошнистості. А також більш схильні до цього захворювання плоди із пористою тканиною шиї. При цьому виявилося, що забруднені плоди мали нижчу пористість.
Додати коментар