Вирощування гороху сприяє формуванню якісної структури ґрунту
Завдяки азотфіксувальній здатності в ризосфері рослин гороху формується корисна для ґрунту мікробіота.
Ця мікробіота крім нагромадження легкодоступних для рослин азотних і фосфорних сполук сприяє формуванню якісної структури ґрунту.
Завдяки цьому різко знижується наявність збудників кореневих гнилей та інших патогенних мікроорганізмів у верхньому шарі ґрунту, що позитивно впливає на ріст і розвиток зернових культур. Восени створюються умови для проведення якіснішої сівби.
Навесні, оскільки строки сівби гороху дуже стислі, ґрунт часто ще повністю не підсохлий, і посівні агрегати залишають глибокі колії на полях.
Цього можливо уникнути за підзимової сівби в середині або наприкінці жовтня, коли є достатньо часу для проведення цієї операції.
Раніше повідомлялось, що після гороху врожайність озимої пшениці зростає на 10-25%.
Крім того, горох є найкращим попередником для органічного ріпаку.
Додати коментар