Капуста чутливо реагує на нестачу мікроелементів
Нестача мікроелементів у ґрунті не призводить до загибелі рослин, але є причиною порушення обміну речовин, спричиняє ознаки голодування.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
Капуста чутливо реагує на нестачу таких мікроелементів, як бор, манган і молібден, має середню чутливість до вмісту міді й низьку — до заліза та цинку.
Мідь захищає від руйнування хлорофіл, вона поліпшує поглинання азоту й фосфору майже вдвічі.
Бор і манган (марганець) активують процес фотосинтезу після дії низьких температур.
Кобальт, мідь, цинк, манган, молібден підвищують посухостійкість рослин, сприяють синтезу білка, підвищують уміст аскорбінової кислоти, проліну, амідів, нуклеїнових кислот.
Бор, цинк і манган підвищують стійкість рослин до різких коливань температур.
Кожен із мікроелементів відіграє незамінну роль у протіканні фізіологічних процесів у рослині, тож дефіцит одного елемента не може компенсувати надлишок іншого. Рослини, забезпечені мікроелементами, на 10–30% краще засвоюють основні добрива й відмінно розвиваються.
Для покриття дефіциту в рослин мікроелементів слід вносити мікродобрива.
Додати коментар