Яйця цесарок дрібніші за курячі, але мають великий жовток
Яйця цесарок дрібніші за курячі, важать приблизно 45 г. У них щільніша консистенція і великий жовток.
Вони приємні на смак і є абсолютно гіпоалергенними.
Яйця цесарок мають вищий відсотковий уміст сухих речовин у жовтку, ніж курячі, а також ліпідів, частково протеїну та, що особливо важливо, вітамін А та каротин. Також у яйцях цесарок більше марганцю та цинку порівняно з курячими.
Крім високої поживної цінності, яйця цесарок багаті на вітаміни групи В, Е, D3, РР, калій, кальцій, залізо, фосфор та інші мінерали, а також амінокислоти метіонін, лізин, глютамін, цистин, аспарагін.
Додати коментар