Демополе «Картопляна майстерня» компаній «Агріко Україна» та «Сингента», липень 2019
Якість та безпека вирощеної картоплі – ці теми стали лейтмотивом щорічного практичного семінару «Картопляна майстерня», проведеного компаніями «Агріко Україна» та «Сингента» на базі ТОВ «Бровари картопля» в Київської області.
За словами директора ТОВ «Агріко Україна» Миколи Гордійчука, нині вітчизняні картоплярі, поряд із обсягами вирощеної продукції, все більше звертають увагу на її якість – з огляду на більш жорсткі вимоги торговельних мереж та переробних підприємств.
Інша тенденція – в Україні поступово відбувається сегментація ринку картоплі за типом споживання – столового призначення, для виробництва чіпсів, картоплі фрі та крохмалю.
Тому перш ніж приступати до вирощування картоплі, фахівці радять фермерам визначитися щодо майбутніх ринків збуту.
Відтак у лекційних класах «Безпечність готової продукції» та «Реорганізація ринку продовольчої картоплі» представники компаній «Сингента» Володимир Борисенко, Олександр Бондар та інші розповідали про особливості технології вирощування картоплі, що гарантує отримання якісного продукту, про важливість регламентованого застосування пестицидів для гарантування безпечності вирощеної картоплі, про гармонізацію вітчизняного законодавства з європейським тощо.
Під час польового класу Микола Гордійчук та представник головного офісу компанії «Агріко» в Нідерландах Ян Деккер представили лінійку сортів селекції «Агріко» різного призначення, а також поділилися досвідом компанії вирощування картоплі залежно від типу споживання.
«З-поміж усієї лінійки Агріко, які ми представили своїм колегам, хотів би відзначити кілька нових сортів, які ми популяризуємо в Україні: Рів’єра, Арізона, Констанс, Есмі, Мадлен столового призначення, Арсенал для виробництва чіпсів, Фонтане для виробництва фрі, а також сорт Курас для виробництва крохмалю», — зазначив Микола Гордійчук. – «Адже мета «Агріко Україна» – бути присутньою в кожному сегменті виробництва».