Тваринництво

Чистота шкаралупи яйця свідчить про стан здоров'я птиці

Чистота шкаралупи яйця свідчить про стан здоров'я птиці

В Україні близько 2% знесеного промисловою несучкою яйця має аномалії. Після 70 тижнів вирощування птиці ця кількість збільшується до 10%.

Сьогодні клієнти висувають до якості яйця та його зовнішнього вигляду підвищені вимоги. Так, якщо раніше допускалося до 1/8 забруднення на яйці від стрічки, то сьогодні клієнт хоче бачити ідеальне яйце.

Виробникам своєю чергою доводиться експериментувати,  впроваджувати нові інноваційні методи, щоб досягти бажаного результату й відповідати всім вимогам клієнта.

Дуже часто чистота шкаралупи є діагностичною ознакою, що свідчить про стан здоров’я птиці. Основними причинами забруднення шкаралупи яйця все ж є послід, урати, кров, пил, волога підстилка, розбите яйце, червоний кліщ, пліснява, спорожнення мух.  

Як мінімізувати кількість яєць з брудною шкаралупою, підвищити її щільність без збільшення собівартості виробництва можна дізнатись на Міжнародному практичному форумі Poultry Farming, що відбудеться 10-11 квітня у Львові.

Детальніше читайте тут.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!