Агрономія

Для вирощування павловнії не треба спеціалізованої сільгосптехніки

Для вирощування павловнії не треба спеціалізованої сільгосптехніки

Технологія вирощування павловнії, енергетичної культури, не складна, не потребує спеціалізованої сільгосптехніки.

Для підготовки ґрунту до висаджування розсади застосовують глибоку оранку. Саджанці для промислового використання висаджують з міжряддям 3-4 м – можна використовувати борону чи садовий культиватор. Для біоенергетичних цілей ширина міжрядь може бути 1,5-2 м.

Основне завдання у перший рік – боротьба з бур’янами, які знищують дисковою бороною, а в міжряддях – культиватором. У наступні роки бур’яни дереву не конкуренти.

Павловнія вегетує до 70 років. На 4-5-й рік вже можна використовувати деревину для промислових цілей, обрізаючи стовбур на висоті 5 см від поверхні ґрунту. Таким чином, за вегетацію можна до 10 разів використовувати кореневу систему.

Головне – правильно сформувати крону павловнії. Після першого обрізування від прикореневої ділянки стовбура відростає декілька пагонів, які зрізають, залишивши один – найпотужніший. Листя на ньому також обривають. Так формується прямолінійний стовбур.

Листя та пагони павловнії можна використовувати на корм коровам, коням, козам, кролям.

Квіти павловнії надзвичайно цікаві для бджіл, тому 1 га насаджень павловнії медоносить удвічі більше, як акація і дає близько 700 кг меду.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!