Виробничі приміщення пташника у сервіс-період дезінфікують двічі
Дезінфекція пташників у присутності птиці, як правило, є послідовною. Її проводять за виявлення заразних хвороб бактеріальної або вірусної етіології, для обмеження зростання бактеріальної забрудненості повітря приміщень, для своєчасного знищення виділених птицею збудників, для попередження і накопичення їх у зовнішньому середовищі.
Послідовна дезінфекція приміщень за присутності птиці дає можливість перервати ензоотичний перебіг багатьох інфекцій. З цією метою в присутності птиці використовують аерозолі молочної кислоти, триетиленгліколю.
У сервіс-період дезінфікувати виробничі приміщення рекомендується двічі (після очищення і миття). Перший раз – шляхом зрошення (волога дезінфекція) та після встановлення обладнання; вдруге – шляхом розпилення аерозолю.
Багато в чому ефективність дезінфекції і хороший санітарний стан пташників залежать від ретельного механічного очищення, миття внутрішніх поверхонь обладнання та повітропроводів.
Додати коментар