До 2030 року крохмаль удвічі частіше використовуватимуть для виробництва органічного пластику
До 2030 року обсяг продажів крохмалю у світі зросте до 25-27 млн тонн щорічно. Основними регіонами-споживачами будуть Північна Америка, Азія, країни ЄС.
Такі прогнози озвучив аналітик агрохолдингу «Мрія» Олексій Тартаківський.
Очікується, що у 2030 році 50% виробленого крохмалю споживатиме харчова галузь. Частка паперової галузі скоротиться до 15% (прогноз на 2019 рік – 25%).
Частки інших сфер, які використовують крохмаль, зростуть до 10%. Основним споживачем стане хімічна промисловість – переважно для виробництва органічного пластику.
За оцінками, які навів Олексій Тартаківський, у 2018 році використання крохмалів у світі розподілялося таким чином:
– харчова промисловість (48%): загущувачі, емульгатори;
– паперова промисловість (26%): підвищення стійкості та пружність паперу;
– фармацевтика (21%): наповнювачі, виготовлення капсул;
– виробництво органічного пластику (наближається до 5%): скорочення строку розкладання пластику в природному середовищі;
Також крохмаль використовується у текстильній промисловості для підвищення міцності нитки.
Довідка
Крохмаль у світі виробляють із кукурудзи (73% від загального обсягу), тапіоки, картоплі (по 9%), пшениці (7%), іншої сировини (2%).
Додати коментар