Тваринництво

Частка молока екстра-ґатунку, яке надійшло на переробку, сягнула 21,6%

Частка молока екстра-ґатунку, яке надійшло на переробку, сягнула 21,6%

У 2018 році покращилася якість молока, закупленого переробниками в промислових господарствах. Особливо це відчутно по екстра-ґатунку: його частка у загальній структурі минулого року зросла з 16,4% до 21,6% (586,2 тис. тонн)

Про це повідомляє Асоціація виробників молока (АВМ).

Частка молока вищого ґатунку, закупленого в сільгосппідприємствах, зросла з 36,7% до 38,1% (1,04 млн тонн).

При цьому частка першого ґатунку продовжує скорочуватися – 32,9% проти 37,9%.

В обсязі молока від господарств населення, як і раніше, домінує другий ґатунок. Хоча його частка минулого року й скоротилася з 87,2% до 83% (903,6 тис. тонн). Водночас частка першого ґатунку зросла з 8,9% до 12,5% (135,5 тис. тонн).

У 2019 році частка молока другого ґатунку скорочуватиметься через нові законодавчі вимоги, підкреслили в АВМ.

Загалом за останні п’ять років частка молока екстра-ґатунку в структурі надходження на переробку від сільгосппідприємств зросла з 9,2% до 21,6%, а вищого – з 33,8% до 38,1%. Водночас за цей період зменшилося надходження молока першого ґатунку – з 51,5% до 32,9%, зазначили в АВМ.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!