Тваринництво

Поросята на дорощуванні гостро реагують на голосні різкі звуки

Поросята на дорощуванні гостро реагують на голосні різкі звуки

Поросята на дорощуванні (від 30 до 80 днів) – найактивніша вікова група свиней. Вони тримаються гурту: злагоджено вмощуються на відпочинок, у разі тривоги гуртом утікають, але й гуртом «натискають», проявляючи загальну цікавість, за особливо сприятливих умов улаштовують перегони.

Доволі відчутними поштовхами п’ятака й укусами здатні атакувати людину. Цьому важко чинити опір, єдиний варіант уникнути неприємностей під час спілкування з ними – бути рухливим, не затримуватися без потреби в загонах.

Через відносно велику площу загонів на дорощуванні дещо проблемно спіймати конкретне порося, навіть якщо воно хворе: наздогнати його важко, тож краще без різких рухів наблизитися до поросяти, дочекатися, доки він втратить пильність, і тільки після цього різким кидком перехопити його за задню кінцівку. Спроби наздогнати зазвичай супроводжуються загальною панікою, в якій важко віднайти потрібну тварину.

Оскільки поросята на дорощуванні гостро реагують на голосні різкі звуки (крики, грюкіт дверима) або на раптово підняті руки, це можна вдало використовувати в роботі з поголів’ям. Велику роль тут відіграє відсутність перепон, підйомів, спусків і сторонніх предметів на шляху свиней.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!