Тваринництво

Березанська птахофабрика не використовує корми тваринного походження, аби не провокувати бактеріальних захворювань птиці

Березанська птахофабрика не використовує корми тваринного походження, аби не провокувати бактеріальних захворювань птиці

На Березанській птахофабриці (Київська область) птиці не дають корми тваринного походження.

Про це журналу «Наше птахівництво» розповіла головний технолог Наталія Хілько.

«Є одне загальне правило під час годівлі птиці всіх вікових груп – ми зовсім не вносимо у структуру рецептів корми тваринного походження, – зазначила вона. – Всі компоненти, які входять у раціон птиці, – тільки рослинного походження. Білково-мінеральний премікс – на основі соняшникового шроту».

Завдяки цьому, підприємству вдається уникати додаткової загрози спалаху і розповсюдження бактеріальних захворювань птиці.

«Такі тваринні корми, як м’ясо-кісткове, рибне борошно, хоч і є непоганим джерелом протеїну й амінокислот, містять багато корисних вітамінів і мікроелементів, які дуже добре засвоюються, проте часто заражені патогенною мікрофлорою, – пояснила Наталія Хілько. – Тому шкода від тваринних компонентів корму може бути більшою, ніж отримувана користь. Через що ми не ризикуємо».

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!