Тваринництво

Оцтова кислота знижує рН корму для птиці

Оцтова кислота знижує рН корму для птиці

Органічні кислоти покращують стан шлунково-кишкового тракту птиці, сприяють балансуванню мікрофлори і можуть застосовуватись як альтернатива антибіотикам.

Органічні кислоти – біологічно активні речовини, які умовно відносять до групи парафармацевтиків. Вважається, що органічні кислоти з різною хімічною структурою мають загальний механізм дії: змінюють внутрішньоклітинний рівень рН грам-негативних бактерій, руйнують їхні клітинні мембрани та пригнічують основні обмінні процеси.

Крім цього, вони знижують енергетичний потенціал і акумулюють токсичні аніони в бактеріальній клітині.

Одночасно з уповільненням зростання грам-негативних бактерій, які оптимально розвиваються за рН 6-7, у шлунково-кишковому тракті за підкислення його вмісту поліпшується робота протеаз.

Зокрема, оцтова кислота знижує рН корму для птиці й буферну ємність лужних компонентів: крейди, вапняку, трикальційфосфату тощо.

Вона покращує використання азоту, кальцію і фосфору в організмі птиці. Іншою позитивною стороною оцтової кислоти є її виражена дія, що запобігає розвитку дріжджів і бактерій у просвіті шлунково-кишкового тракту, особливо коліформ і сальмонел, запобігає зростанню цвілевих грибів.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!