За істотного збільшення вітаміну А в кормах птиці його вміст у жовтках зростає незначно
Харчові курячі яйця можна збагачувати різними вітамінами, змінюючи відповідно склад раціонів птиці.
При цьому вчені встановили, що обмеженим є лише збільшення вмісту вітаміну А в жовтках яєць.
За істотного збільшення вмісту вітаміну А в кормах більша частина його надлишку депонується в печінці, в той час як концентрація у яєчних жовтках зростає незначно.
Так, за збільшення вмісту вітаміну А в 1 кг корму з 2700 до 22 000 МО вміст цього вітаміну в печінці зріс у 200 разів, у той час як у яєчних жовтках тільки вдвічі.
Крім того, внаслідок регуляторної функції печінки спостерігається затримка 8-10 тижнів від початку годівлі курей раціоном зі збільшеним умістом вітаміну А до початку збільшення його концентрації у яйцях.
Додати коментар