Тваринництво

За істотного збільшення вітаміну А в кормах птиці його вміст у жовтках зростає незначно

За істотного збільшення вітаміну А в кормах птиці його вміст у жовтках зростає незначно

Харчові курячі яйця можна збагачувати різними вітамінами, змінюючи відповідно склад раціонів птиці.
    
При цьому вчені встановили, що обмеженим є лише збільшення вмісту вітаміну А в жовтках яєць.

 

За істотного збільшення вмісту вітаміну А в кормах більша частина його надлишку депонується в печінці, в той час як концентрація у яєчних жовтках зростає незначно.

Так, за збільшення вмісту вітаміну А в 1 кг корму з 2700 до 22 000 МО вміст цього вітаміну в печінці зріс у 200 разів, у той час як у яєчних жовтках тільки вдвічі.

Крім того, внаслідок регуляторної функції печінки спостерігається затримка 8-10 тижнів від початку годівлі курей раціоном зі збільшеним умістом вітаміну А до початку збільшення його концентрації у яйцях.

AgroTimes

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!