Тваринництво

Як встановлюють сорти бекону в Англії

Як встановлюють сорти бекону в Англії

В Англії, на батьківщині бекону, система його виробництва значно відрізняється від української як у системі класифікації туш, так і ціновими категоріями.

Сорти бекону в Англії встановлюють на підставі троякого роду вимог: за вагою, співвідношенням у беконі м’яса й сала, якістю товару.

За вагою встановлюють кілька сортів бекону (див. таблицю). Кожний із цих сортів має ще три підсорти за співвідношенням у половинках м’яса до сала:

– Leanest – дуже сухий (пісний) із товщиною сала 3,1-3,8 см;

– Lean – нормальний (сухий) із товщиною сала 3,8-5 см і жирний із товщиною сала понад 5 см;

– Fаt Staut – дуже жирний.

Розділення на сорти за вагою та підсорти за співвідношенням сала з відповідним маркуванням є обов’язковим для заводів, що готують експортний бекон.

Окрім того, під час приймання бекон піддається додатковому якісному сортуванню. Підставою для цього сортування є колір і запах, смак, загальний вигляд.

Варто зазначити, що екстра легкі та важкі сорти мають в Англії поганий збут і їх продають за дуже низькими цінами.

AgroTimes

 

Додати коментар

Такий e-mail вже зареєстровано. Скористуйтеся формою входу або введіть інший.

Ви вказали некоректні логін або пароль

Sorry that something went wrong, repeat again!