Пташники для вирощування цесарок розташовують подалі від джерел шуму
Цесарок вирощують на м’ясо у кілька способів: безвигульний у пташнику на підстилці, вільно-вигульний із пасовищами та в кліткових батареях.
Так, вимоги до пташників для вирощування цесарок істотно не відрізняються від аналогічних вимог до пташників для вирощування молодняку інших видів птиці.
Розташування пташників передусім має відповідати чинним ветеринарно-санітарним правилам.
Також потрібно мати на увазі, особливо за вибору вільно-вигульного способу вирощування, що цесарки – дуже лякливі птиці, здатні до того ж літати. Коли їх щось злякає, вони піднімають страшенний галас і можуть розбігтися й розлетітися в усі боки, й значна частина птиці – травмуватися.
Тому пташники слід розміщувати на значній відстані від зон житлової забудови, транспортних шляхів, інших джерел шуму.
Для вирощування цесарят застосовують сухі й теплі приміщення, обладнані електричним освітленням й водоводом, припливно-витяжною вентиляцією. Стіни й стеля будівлі мають бути гладенькими – такими, що легко піддаються очищенню, миттю та дезінфекції: наприклад, оштукатурені й побілені або виготовлені з металевих чи пластикових сендвіч-панелей.
Підлога так само повинна мати тверде покриття (бетон) й бути виконана таким чином, аби забезпечити відвід рідких стоків під час ветсанобробок.
У приміщеннях не має бути дірок, щілин тощо, через які могли б проникнути гризуни, дикі птахи та хижаки.
Додати коментар